• تله های رنگی جاذب حشرات

  • 1400/02/11 03:35:00

news-6aadfdb60b.jpg

تله ­های رنگی (چسب زرد جاذب حشرات)

تله­ های رنگی که به صورت کارت و نوارهای رولی زرد رنگ در بازار موجود می ­باشند یکی از عوامل مکانیکی مؤثر در کاهش جمعیت آفات در حیطه مبارزه تلفیقی به شمار می­رود که در جهت کنترل حشراتی که قدرت پرواز دارند کارآمد بوده، حشراتی نظیر سفید بالکها، مگس سفید، شته ­های بالدار، تریپس­ها (بیشتر جذب کارت های آبی رنگ می ­شوند)

به طور کلی به رنگ هایی با طول موج بین 300 تا 650 نانومتر می باشد عکس العمل نشان می دهند.

در طی چند سال اخیر به دلیل روشن شدن اهمیت کاهش مصرف سموم منجر به افزایش فشار در جهت به حداقل کاربرد آفت ­کشها گردیده است، در این راستا استفاده از این نوارها می تواند راه حل مناسبی در جهت استفاده حداقل از سموم شیمیائی به شمار آید. گاهی اوقات در بعضی موارد به عنوان تنها وسیله مطمئن در جهت ظهور و تراکم جمعیت آفت قبل از وارد کردن خسارت جدی به شمار می روند. 

کارتها و نوارهای زرد رنگ دارای قدرت جذب بیشتری می­ باشند.

مزایای استفاده از تله­ های رنگی:

- امکان ردیابی حشرات فراهم شده در نتیجه زمان مناسب جهت کنترل آفت قابل تخمین است

- جهت شناسایی آفت مورد نظر و تخمین تعداد جمعیت آفت

- پیشگیری از افزایش جمعیت آفات با نابودی حشرات بالغ در نتیجه کاهش میزان تخم ریزی

- از روشهای به صرفه و ایمن محسوب می ­شود

- دسترسی و استفاده آسان

- از روشهای مؤثر غیر شیمیائی مبارزه با آفات می ­باشد که خطرات ناشی از سموم شیمیائی را به میزان قابل توجهی کاهش می­ دهد

سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمانشاه برای اولین بار در اردیبهشت ماه سال 1400 استفاده از تله­ های رنگی (نوارهای زرد چسب دار دو طرفه) را جایگزین روش ­های شیمیائی مبارزه با آفات قرار داد که از سری اقدامات مجموعه کلینیک گیاه پزشکی به شمار می رود. این طرح بر روی درختان نارون، اقاقیا و زبان گنجشک علیه آفت سوسک برگخوار نارون، شته و سفید بالک ها اجرا شد که با کنترل قابل توجهی از آفات نامبرده همراه بود. با توجه به نتایج بدست آمده از اجرای این طرح یکی از روشهای مؤثر و کارآمد در جهت شناسایی و کنترل آفت سوسک برگخوار درختان نارون بوده که هر ساله خسارت قابل توجهی به درختان نارون وارد کرده است.

زمان استفاده از تله های رنگی اوایل اردیبهشت ماه می­ باشد. در این زمان لاروها بعد از تغذیه از برگها و اصطلاحا توری کردن برگها لارو سن سه آفت جهت تبدیل شدن به شفیره در لابلای تنه زیر پوست و یا زیر کلوخه­ های خاک پای درخت شروع به حرکت کرده و بعد از گذراندن مدت تقریبا ده روز و تبدیل شدن به حشره کامل و شروع نسل دوم آفت شروع می­ شود.

از نوارهای چسب دار دوطرفه زرد رنگ به دور تنه درختان پیچیده لاروها در حین حرکت به این نوارها چسبیده در نتیجه نسل دوم آفت کنترل شده و همچنین تعداد دفعات سمپاشی سالانه که در دو مرحله انجام می ­شود را به یک مرحله در سال کاهش داد.

لازم به ذکر است به دلیل گرم شدن زود هنگام هوا در طی سالهای اخیر نصب تله های رنگی زودتر از موعد مقرر انجام شود.

تعداد بازدید: 47      ساعت: 01:11:21

بازدیدکنندگان آنلاین : 6 بازدید
بازدید امروز : 22 بازدید
بازدید کل: 23604 بازدید
آدرس: کرمانشاه ، میدان غدیر-عمارت شهرداری کرمانشاه
کد پستی: ۶۷۱۶۷۴۱۴۷۷
فاکس: ۰۸۳۳۷۲۲۲۹۹
تلفن: ۰۸۳۳۷۲۲۴۴۴۶ الی ۹
آدرس ایمیل: info@kermanshah.ir